Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI NOVAK İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, MACARİSTAN CUMHURBAŞKANI NOVAK İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Budapeşte’de resmi temasları kapsamında son olarak Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Mustata Şentop, görüşmede yaptığı konuşmada, Macaristan Cumhurbaşkanı Novak’a, Cumhurbaşkanlığı görevini üstlenmiş olmasından dolayı tebrik ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

TBMM Başkanı Şentop, Türkiye’nin, NATO, AB ve Türk Devletleri Teşkilatı başta olmak üzere, çok taraflı platformlarda Macaristan ile işbirliği ve dayanışma içinde olduğunu söyledi.

Rusya-Ukrayna savaşının etkileri ve Türkiye’nin göstermiş olduğu çabayı aktaran Meclis Başkanı Şentop, “Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini güvence altına alacak kalıcı ve adil bir barışın bir an önce sağlanması için elimizden gelen her türlü desteği sağlamayı sürdüreceğiz.” dedi.

Rusya-Ukrayna savaşı ile özellikle enerji konusunun olumsuz etkilediğini kaydeden Şentop, Türkiye’nin iki ülkeye karşı dengeli politikasını sürdüreceğini ifade ederek “AB ülkeleri gibi bir tutuma girseydik, uzlaştırma pozisyonumuz olmazdı.” diye konuştu.

TBMM Başkanı Şentop, göç sorununa değinirken de, “Avrupa kendisine biraz uzak olduğu için kendisini güvende hissediyordu ama Rusya-Ukrayna olayı, bundan uzak olamayacağını gösterdi. Göçle ve göçmenlere harcanan para ile göçmenleri kendi ülkelerinde yaşatabiliriz. Türkiye’yi bir göçmen deposu olarak görüp o sınırların dışına çıkmasınlar diye bakmak yanlış.” şeklinde konuştu.