Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 “Türkçe Eğitim Günü” Vesilesiyle Kuzey Makedonya’daydık

“Türkçe Eğitim Günü” Vesilesiyle Kuzey Makedonya’daydık

Türkçe Eğitim Günü vesilesiyle 19-21 Aralık tarihleri arasında Kuzey Makedonya’ya ziyaret gerçekleştirerek, çeşitli temaslarda bulunduk.

Ziyaret kapsamında önceki Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Gjorge Ivanov’la Üsküp’te bir araya gelerek, coğrafya, tarih, bugün ve gelecek üzerine güzel bir sohbet yaptık. Türkiye dostu Sayın Cumhurbaşkanına misafirperverliği için teşekkür ediyorum.

Yine bölgedeki temaslarımız kapsamında Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Sayın Stevo Pendarovski ile bir araya geldik. Kendisine Türkçe Eğitim Günü’ne verdiği desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi ilettik.

Ayrıca ziyaretimiz kapsamında kıymetli dostum, Meclis Başkanı Talat Caferi ile de bir araya geldik.

21 Aralık Türkçe Eğitim Günü kapsamında katıldığımız etkinliklerde soydaşlarımızın heyecanına ortak olduk. Bu kapsamda ilk olarak, Kuzey Makedonya’da ücra yerde bir şirin belde Konçe’de 21 Aralık Türkçe Eğitim Bayramı programına katıldık. 650 yıllık tarihin mirasını her karış toprakta hissetmek çok kıymetliydi.

Yine Makedonya Türk Sivil Toplum Teşkilatları Birliği’nin (MATÜSİTEB) 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü vesilesiyle düzenlediği toplantıya katılımımızın ardından, TİKA’nın Kuzey Makedonya’da Mehmet Akif Ersoy anısına yenilediği eğitim salonunun açılışına iştirak ettik. 3 dilde eğitim veren ve ülkenin en köklü eğitim kurumlarından olan Kliment Ohridski Pedagoji Fakültesinin, TİKA tarafından yenilenen amfisinin hayırlı olmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.

Bu coğrafyayı ve bu zengin kültürü inşa eden dillerden biri olan Türkçemiz, barışın, huzurun ve beraberliğin sembolü olmayı yüzyıllardır olduğu gibi gelecek dönemde de sürdürmeye devam edecek. Bu anlamda Türkçe eğitim ve kültür faaliyetlerinin devamı için yeni neslin Türkçeyi unutmaması, kullanması için 21 Aralık Türkçe Eğitim Günü büyük bir önem taşıyor. Bizler de başta gönül coğrafyamız olmak üzere, dünyamızın dört bir yanında, Türkçemizin uygun, layık bir şekilde yaşatılması adına ne gerekiyorsa yapmaya daima hazır olacağız.