Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 Prof. Dr. Mustafa Şentop Yusuf Can Zeybek ve pehlivanları tebrik etti

Prof. Dr. Mustafa Şentop Yusuf Can Zeybek ve pehlivanları tebrik etti

Prof. Dr. Mustafa Şentop, 662. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin final müsabakasında başpehlivanlık unvanını kazanan Yusuf Can Zeybek’i ve tüm güreşçileri tebrik etti.

Prof. D.r Şentop, güreşlerin köklü geleneğine sahip olan Kırkpınar’da mücadele eden Yusuf Can Zeybek’in büyük bir başarıya imza attığını belirtti. Başpehlivanlık unvanını elde eden Zeybek’i tebrik ederek, güreş alanında gösterdiği performansın takdire değer olduğunu ifade etti.

Aynı zamanda er meydanında mücadele eden tüm pehlivanları da tebrik eden Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türk güreşinin köklü geçmişi ve bu önemli spora olan bağlılığın devam ettiğini vurguladı. Güreşin, Türk milletinin kültürel mirasının bir parçası olduğunu ve bu geleneksel sporun her yıl büyük bir heyecanla takip edildiğini söyledi.

Prof. Dr. Şentop, Yusuf Can Zeybek’in başarılarına ve tüm pehlivanların gösterdiği cesaret ve mücadele ruhuna vurgu yaparak, Türk güreşinin daha da ileriye taşınması için çalışmaların devam edeceğini ifade etti.