Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 Şentop, İsrail güvenlik güçlerinin Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskını kınadı

Şentop, İsrail güvenlik güçlerinin Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği baskını kınadı

Prof. Dr. Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer verdi:

İsrail güçlerinin işgal altında tuttuğu Batı Şeria, Cenin şehrine yönelik saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.

İsrail, BM kararıyla kurulan Cenin kampında, kadın, çocuk ayırt etmeksizin ölüm kusarak, binlerce Filistinliyi evlerini terk etmeye zorlayarak tüm dünyanın gözleri önünde açık bir savaş suçu işlemektedir.

İsrail’in uluslararası hukuku tanımayan tüm girişimleri gibi bu saldırı ve buna göz yuman tüm uluslararası kuruluşlar da insanlığın ve tarihin ortak vicdanında mahkum olacaktır.

İsrail güçlerini, bölgede yeni bir şiddet dalgasını tetikleyecek bu gözü dönmüş saldırıya bir an önce son vermeye, tüm uluslararası kuruluşları bu saldırıya karşı harekete geçmeye davet ediyoruz.

Saldırılarda şehadete yükselen Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet, tüm Filistin halkına sabır ve başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.