Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 Şentop: Türkiye’nin uluslararası topluma birlikte çalışma çağrısını tekrarlıyoruz

Şentop: Türkiye’nin uluslararası topluma birlikte çalışma çağrısını tekrarlıyoruz

Prof. Dr. Mustafa Şentop, Yunanistan’da düzensiz göçmenleri taşıyan teknenin alabora oluğu ve 81 insanın hayatını kaybettiği olayla ilgili sosyal medya hesabından açıklamada bulundu.

Şentop açıklamasında, 14 Haziran’da Yunanistan’ın Mora Yarımadası açıklarında, uluslararası sularda göçmenleri taşıyan ve alabora olan balıkçı teknesinde 81 insanın hayatını kaybettiği tespit edildi. Faciadan kurtulanların beyanına göre teknede 100’ü çocuk yaklaşık 700 kişi bulunuyordu. Bütün dünyanın gözleri önünde denizlerde yaşanan bu soykırıma sessiz kalınması yeni insanlık suçlarının işlenmesine imkan verecektir. Avrupa Birliği’ni, Avrupa’nın tüm kurumları ve hükümetlerini gözlerini yummaya bir son verip, sorumluluklarının gereğini yerine getirmeye tekrar ve âcilen davet ediyoruz. Acil çözüm bulma mecburiyetiyle, göçün temelinde yatan sorunları ortadan kaldırmak için, Türkiye’nin uluslararası topluma birlikte çalışma çağrısını tekrarlıyoruz.” ifadelerine yer verdi.