Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM Başkanı Şentop’a, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Volodin’den deprem nedeniyle taziye ve geçmiş olsun telefonu

TBMM Başkanı Şentop’a, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Volodin’den deprem nedeniyle taziye ve geçmiş olsun telefonu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, görüşmede, Kahramanmaraş merkezli ve 11 ilimizi etkileyen depremlerin ardından taziye ve geçmiş olsun dileklerini ileten Volodin’e bu süreçte Rusya’nın gösterdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Çok büyük bir deprem olduğunu belirten Meclis Başkanı Şentop, depremden etkilenen illeri ziyaret ederek, yaşanan felaketi yerinde gördüğünü ifade etti. Şentop, bölgede enkaz kaldırma çalışmalarının yürütüldüğünü söylerken, mümkün olan en kısa zamanda da yaraların sarılarak, kalıcı konutların yapılması yönünde çalışmaların planlandığını ifade etti. Bu süreçte Rusya Federasyonu’nun da yardımlarda bulunduğunun altını çizen Şentop, bilhassa arama kurtarma çalışmalarına destek olan yardım ekipleri ve diğer destekler için teşekkür etti.

Telefon görüşmesinde depremden dolayı başsağlığı ve acil şifalar dileklerini ileten Volodin, “Çok üzüldük. Bu gibi durumlarda birbirimize yardımcı olmalıyız. Dostluk her zaman karşılıklıdır. Bize göstermiş olduğunuz ilgiyi ve kıymeti biz de aynı şekilde sizlere göstermekteyiz.” dedi.

İki ülke arasındaki münasebetleri daha yüksek seviyeye taşımak, iki ülkeyi daha da yakınlaştırmak için yasama organlarının üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Volodin, “İlişkilerimizi dostluğumuzu güçlendirmeliyiz. Dost olarak her zaman yanınızdayız.” dedi.

Yaşadığımız deprem felaketi sonrasında arayarak destek ve taziye dileklerini ileten Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyacheslav Volodin’e teşekkür ediyorum. Maruz kaldığımız afetin yaralarını sararken dostlarımızın yanımızda olması bize güç veriyor.