Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, AZERBAYCAN MİLLÎ MECLİS BAŞKANI GAFAROVA İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, AZERBAYCAN MİLLÎ MECLİS BAŞKANI GAFAROVA İLE GÖRÜŞTÜ

TBMM Başkanı Prof. Dr.Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüştü.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile görüşmesinde, Ermenistan’la yaşanan son çatışmalarda meydana gelen can kayıplarından dolayı taziyelerini iletirken, “Ermenistan’ın Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü kabul eden bir barış anlaşması imzalamaktan başka seçeceğinin olmadığını görüyoruz. Bu tür provokasyonlardan vazgeçerek bölgesel barış ve işbirliğine odaklanması gerektiğini her vesileyle dile getiriyoruz” dedi.

TBMM Başkanı Şentop, Azerbaycan topraklarına yeniden katılan bölgelerin imar edilmesi ve dönüşün sağlanması için başlatılan “Büyük Dönüş”ten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Meclis Başkanı Şentop, “Şuşa başta olmak üzere, Karabağ’ın inşa sürecinin bir an önce tamamlanması bizi memnun edecektir. Şuşa beyannamesinin uygulanması barışın tesisi için önemli” dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Şuşa Beyannamesi’nin barışın kalıcı olarak tesis edilmesi ve istikrar için önemine işaret etti.

Azerbaycan Millî Meclis Başkanı Sahibe Gafarova da iki Parlamento arasında ilişkilerin daha güçlü derinliğe sahip kılınması için yapılabilecek ortak çalışmalara değindi.
Gafarova ayrıca, 2023’ün Azerbaycan’da Aliyev yılı olarak ilan edildiğini söyledi.

Görüşmede, Parlamentolar arasında hem Türkiye’de Cumhuriyet’in 100. Yılı, hem de Azerbaycan’da Haydar Aliyev yılı için ortak programlar düzenlenebileceği üzerinde duruldu.