Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, TÜRKMENİSTAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ KUTLADI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, TÜRKMENİSTAN’IN BAĞIMSIZLIK GÜNÜNÜ KUTLADI

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, bağımsızlık günü dolayısıyla Türkmenistan Milli Konseyi Meclis Başkanı Gülşat Mammedova’ya tebrik mesajı gönderdi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, mesajında şunları kaydetti:

“Türkmenistan’ın bağımsızlığını kazanması münasebetiyle zatıalilerini ve kardeş Türkmen halkını en samimi dileklerimle tebrik ederim.

Dost ve kardeş ülke olarak gördüğümüz Türkmenistan’ın bağımsızlığını ilk tanıyan ülke olmaktan daima gurur duyuyoruz. Türkmenistan’ın geride kalan 30 yıllık süre zarfında her alanda gelişip güçlenmesini görmekten mutluluk duyuyoruz. Bu çerçevede, iş birliğimizi parlamentolar arasındaki ilişkilere de teşmil ederek daha da ilerletmeyi arzu ediyoruz.

Geçtiğimiz haziran ayında Kırgızistan’da düzenlenen TÜRKPA 11. Genel Kurul Toplantısı’nda kararlaştırıldığı üzere, 27-29 Nisan 2023 tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek 12. Genel Kurul Toplantımız vesilesiyle zatıalilerini ülkemizde ağırlamaktan memnuniyet duyacağımı, bu fırsattan istifade belirtmek isterim.

Bu vesileyle, zatıalilerine sağlık ve mutluluk, kardeş Türkmen halkına barış, refah ve esenlikler dilerim.”