Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN, TACİKİSTAN VE KIRGIZİSTAN’A “DİYALOG” TELEFONU

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN, TACİKİSTAN VE KIRGIZİSTAN’A “DİYALOG” TELEFONU

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Kırgızistan ile Tacikistan arasında yaşanan çatışma nedeniyle her iki ülke Meclis Başkanlarıyla birer telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Şentop görüşmede, Türkiye olarak, iki ülke arasındaki gerginliğin diyalog ve müzakere yoluyla çözülmesi temennisini iletti.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Kırgızistan Meclis Başkanı Talant Turdumamatoviç Mamıtov ve Tacikistan Temsilciler Meclisi Başkanı Mahmadtoir Zokirzoda ile ayrı ayrı telefonla görüştü.

Meclis Başkanı Şentop, her iki görüşmede de, çatışmalarda hayatını kaybedenler için başsağlığı, yaralılar için geçmiş olsun dileklerini iletti.

İki ülke arasındaki gerginliğin diyalog yoluyla çözülmesi temennisini ifade eden Şentop, “Malumunuz dünyamız çok farklı bir dönemden geçiyor. Çatışmalar, gerginlikler, buna bağlı olarak ekonomiyle ilgili ortaya çıkan farklı sınamalarla karşı karşıya kaldığımız, sorunlarımızı çözmek için sükunet ve akl-ı selime ihtiyaç duyulan böyle günlerde kardeşler olarak aramızdaki istişarelerin önemli olduğuna inanıyorum. Dost ve kardeş komşu iki ülke arasındaki bu gerginliğin bir an önce diyalog yoluyla sona erdirilmesini temenni ediyoruz” dedi.