Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP, İZMİR’İN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

TBMM BAŞKANI ŞENTOP, İZMİR’İN KURTULUŞUNUN 100’ÜNCÜ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Millî mücadelemizin zaferle taçlandığı, güzel İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın kurtuluşu için yüreğini, canını ortaya koyan İstiklâl Savaşı kahramanlarımızın her birini rahmetle anıyorum.

Her bir yüreği istiklal için atan, her nefesini vatan için veren, ezelden ebede bağımsız ve hür, aziz Milletimizin şanlı zaferlerinden, İzmir’in kurtuluş günü 100. yılında kutlu olsun.

Millet olmak birlik olmaktır şiarıyla, yokluğun ve zorluğun en çetin şartlarında dahi Milletimiz, kadını, erkeği, çocukları, gençleri, ihtiyarları, her bir canıyla, hürriyeti ve istikbali için sabırla, imanla Milli Mücadeleyi kazanmıştır.

Milletimizin yazdığı bu benzersiz tarih, kitap sayfalarının ve kelimelerin çok ötesinde, bugünümüzün ve geleceğimizin ruhudur, pusulasıdır.

Bugün bu hafızayı ve inancı, Milli Mücadele’nin hakikatini yüreğinde dipdiri taşıyan Milletimiz, ebedi vatanımızın her adım toprağını geçmişte olduğu gibi elbette gelecekte de canı pahasına koruyacaktır.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve milli mücadelemizin bütün kahramanlarına, dualarımızla şükranlarımızla; ecdadımızın yüce şahsiyetlerine, inançlarına ve eşsiz mücadelelerine hürmetle, zaferlerimizi nesilden nesile yaşatmaya devam edeceğiz.”