Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN BÜYÜKELÇİLERLE ASYA ZİRVESİ…

TBMM BAŞKANI ŞENTOP’TAN BÜYÜKELÇİLERLE ASYA ZİRVESİ…

TBMM Başkanı Şentop: “Salgın, sadece kendisini düşünen ülkeler değil, bütün insanları düşünen anlayışın öne çıkması gerektiğini gösterdi”

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Türkiye’nin “Sektörel Diyalog Ortağı” olduğu, Güneydoğu Asya Uluslar Birliği ASEAN Ankara Komitesi Başkanı Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhamad IQBAL’ın görevini 30 Haziran’da Filipinler’e devredecek olması nedeniyle üye 8 ülkenin büyükelçilik düzeyindeki temsilcilerinin katılımıyla Ankara Komitesi ile toplantı yaptı.

TBMM Başkanı Şentop, ASEAN Ankara Komitesi Başkanı, Endonezya Büyükelçisi Lalu Muhamad IQBAL ile makamında baş başa görüşmesinin ardından ASEAN Ankara Komitesi ile toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya, IQBAL’ın yanı sıra Bruney Filipinler, Singapur, Tayland ve Vietnam Büyükelçileriyle Kamboçya ve Malezya Büyükelçilikleri Maslahatgüzarları katıldı.

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop konuşmasında, toplantının zor bir sürecin akabinde gerçekleştiğine işaret ederek şunları söyledi:

“Bütün bir dünya olarak, insanlık olarak bugüne kadarki uluslararası ilişkiler dahil olmak üzere, birçok alanda paradigmaları gözden geçirme mecburiyetiyle karşı karşıya olduğumuz bir dönemi yaşadık. Küreselleşmenin sadece paranın, malların, insanların dünyayı dolaşması anlamında olmadığını, aynı zamanda salgınların, virüslerin de küreselleştiği bir dönemi yaşamış olduk. Böylece milletlerarası, devletlerarası dayanışmanın, yardımlaşmanın, birlikte hareket etmenin, mücadelenin önemi ortaya çıkmış oldu.

Türkiye olarak biz bu konuda takip ettiğiniz gibi, hem Türkiye içerisinde salgına karşı mücadeleyi başarıyla yürüttük hem de dünyanın birçok ülkesiyle elimizden geldiği kadar dayanışma içerisinde hareket etmeye, yardımda bulunmaya gayret ettik. Bu salgın sonrası dünya, sadece kendisini düşünen, sadece kendi halkını düşünen ülkeleri değil bütün dünyayı, bütün dünyadaki insanları düşünen bir anlayışın öne çıkması gerektiğini bize göstermiş oldu. Bu bakımdan en köklü uluslararası işbirliği platformu olan ASEAN’ın da benzeri bölgesel kuruluşların da önemi daha fazla anlaşılır hale geldi.”

Meclis Başkanı Şentop’un konuşmasının ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

TBMM Başkanı Şentop, ASEAN toplantısı sonrasında Singapur Büyükelçisi Jonathan Tow’u da ayrıca kabul etti.