Edit Content

Biyografi

6 Ağustos 1968’de Tekirdağ’da doğan Mustafa Şentop , Türk siyasetçi ve 24, 25, 26. Dönem Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İstanbul, 27. Dönem AK Parti Tekirdağ milletvekili...

İletişim

 TBMM BASIMEVİ 100 YAŞINDA

TBMM BASIMEVİ 100 YAŞINDA

Basımevinin çalışmalarıyla ilgili yetkillilerden bilgi alan TBMM Başkanı Şentop, çalışanlarla ile birlikte üzerinde 100. yıl logosunun yer aldığı pastayı kesti, hatıra fotoğrafı çektirdi. 

Meclis Başkanı Şentop, basımevi ziyaretinde yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

“TBMM çalışmaları için en önemli yer Meclis Basımevidir. Çünkü bütün hazırlıklar, kanun teklifleri, bunlarla ilgili komisyonların yapmış olduğu çalışmalar, sıra sayısı dediğimiz Genel Kurulda görüşülen metinler ve ayrıca milletvekillerimizin birçok talepleri, TBMM’nin bütün materyalleri burada basılmaktadır. 

7 Haziran 1920’de kurulan Meclis Basımevimizin 100. yılını idrak ediyoruz. TBMM, 23 Nisan 1920’de açıldıktan sonra Meclisin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ilk işlerden birisi olarak matbaa işini görmüştür. Tabii ki o dönemde Ankara’nın imkanları yok. Konya’da bir gazetenin matbaası satın alınmış ve matbaadaki basım ile ilgili bütün makineler buraya getirilerek 7 Haziran 1920’de Meclis matbaası oluşturulmuştur. O tarihten bugüne kadar basımevimiz aktif bir şekilde 24 saat ihtiyaca göre çalışmaktadır. TBMM’nin ve milletvekillerimizin çalışmalarının iskeletini teşkil eden bütün materyaller burada basılmaktadır. Basımevinde kuruluşundan itibaren görev yapan bütün arkadaşlarımıza Meclisimiz adına şükranlarımı ifade ediyorum. Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Emekli olan arkadaşlarımıza huzurlu ve mutlu bir hayat temenni ediyorum. Burada halen çalışan bütün arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum. İnşallah nice yüzyıllara Meclisimizin Basımevi büyük gayretlerle ve kültürle devam edecektir.” 

TBMM Başkanı Şentop’un Meclis Basımevi ziyaretine TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Nurcan Atlas, Basın, Yayın ve Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Rafiye Usta, Necati Sungur, İsmail Fidanay da eşlik etti.